Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řecký slaný koláč s lilkem

8. 2. 2011

 

Ingredience

220 g hladké mouky, 120 g másla, 60 ml vody. Náplň: 1 lilek, 1 cibule, 175 g čerstvého špenátu, 1 stroužek česneku, 50 g parmezánu, 90 ml mléka, 2 vejce, pepř a sůl, 255 g rýže.

Příprava

Mouku smícháme s rozměklým máslem a vlažnou vodou, pořádně propracujeme a necháme cca 15 minut odležet. Poté těsto vyválíme, vložíme do koláčové formy a zatěžkáme syrovými fazolemi. Pečeme asi 20 minut při 180 stupních. Uvaříme rýži. Lilek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji. Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přihodíme špenátové listy, osolíme a opepříme a velmi krátce orestujeme. Odstavíme z plamene. V míse smícháme jogurt, mléko, vejce, parmezán, nadrobený sýr feta a česnek. Přidáme hotový špenát a promícháme. Na upečené těsto klademe postupně vrstvu rýže a vrstvu špenátové náplně. Úplně nahoru rozložíme lilek. Pečeme při 160 stupních dalších cca 30 minut.

 

                            

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář