Jdi na obsah Jdi na menu
 


Musaka

8. 2. 2011

 

Ingredience

2-3 lilky, 2 lžíce olivového oleje. Rajská omáčka: 2 žluté cibule, 2 stroužky česneku, 3 papriky, 1 lžíce olivového oleje, 2 ml koření samba oelek, 1 plechovka drcených rajčat, kostka zeleninového vývaru, 1 lžička rozmarýnu Sýrová omáčka: 5 lžic mouky, 70 ml mléka, půl lžičky mleté papriky, 20 g strouhaného sýra, sůl

Příprava

Lilky pokrájíme na plátky, osolíme a klademe do nádoby. Zakryjeme další nádobou a zatížíme. Lilky propláchneme a vymačkáme z nich vodu. Vymačkané plátky opečeme na oleji a necháme v pánvi. Troubu rozehřejeme na 225°C. Rajská omáčka: oloupeme a pokrájíme cibuli a česnek. Omyjeme papriku a pokrájíme je na proužky. Papriku s cibulí zvolna osmahneme. Přidáme sambal oelek, rajčata, vývar a rozemnutý rozmarýn. Asi 10 minut podusíme. Sýrová omáčka: mouku rozmícháme v malém množství mléka. Mléko přivedeme za stálého míchání do varu a necháme zhoustnout. Omáčku několik minut povaříme na mírném plameni. Ochutíme mletou paprikou a solí. Nakonec přisypeme strouhaný sýr. Plátky lilků střídavě prokládáme rajskou a sýrovou omáčku. Začneme plátky lilků a nakonec dáme sýrovou omáčku.

 
 
 
 
 
                                           

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář